Termékleírás
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Összetevők
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio étkezési alakor ősbúza őrleménye.
Átlagos tápérték / 100 g
Energia :1637kJ / 387 kcal
Zsír : 3,2 g
amelyből telített zsírsavak : 0,8 g
Szénhidrát : 71,8 g
amelyből cukor : 4,1 g
Élelmi rost : 3,2 g
Fehérje : 7,7 g
Só: 0,025 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.