100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább búzájából.
Hagyományos módon őrölt lisztből készítettük, így a teljes gabonaszemet, annak minden összetevőjét maradéktalanul tartalmazza. A teljes őrlés ellenére meglepően kellemes, selymes ízű tészta. A gabona magas karotintartalma miatt jellegzetesen sárgásbarna színű tésztakülönlegesség.
Megfőzve közel duplájára duzzad, és színe is világosabb lesz, jobban előtűnik az ősbúza szín.
Érdemes megismerkedni vele, hiszen sokkal több egy átlagos tészánál!
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.