Termékleírás
Összetevők
magvak lencséből (Lens culinaris), mungóbab (Vigna radiata) és azuki bab (Vigna angularis). 100% minősített bio
Ajánlott csíráztatási mennyiség: 2 evőkanál.
Áztatási idő: 12 óra. Öblítés: naponta 2x.
Csíráztatási idő: 3-5 nap. Ideális hőmérséklet: 18-22°C.
Nyomokban glutént és mustármagot tartalmazhat.
A Rapunzel Naturkost története a bajorországi Augsburgban, egy farmon kezdődött 45 évvel ezelőtt. Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen önellátó közösséget és egy kis bioboltot alapított itt, a vállalkozás pedig mára Európa egyik vezető biogyártójává nőtte ki magát.
Ma is büszkén valljuk magunkat családi vállalkozásnak, bár már több, mint 400 alkalmazottunk van. Ahogy honlapunkon írjuk: "a Rapunzel nőtt, de törekvés nem változott - minősített bio, natúr és vegetáriánus ételeket készíteni." Felfogásunk szerint a biogazdálkodás azt jelenti, hogy tevékenységünk során kíméljük a talajt, a növényeket, az állatokat és az embereket is. Valljuk: a Föld és az általa hordozott élet egyedi csoda, amit nem szabad rövid távú üzleti előnyök miatt elkótyavetyélni.
A környezettudatosság, a fenntarthatóság és az energiahatékonyság számunkra természetesen nem csupán szólam. A cég filozófiájának az ökológiai mellett a gazdasági és a társadalmi fenntarthatóság is részét képezi. Támogatjuk az ökológiai vetőmag-nemesítést, de harcolunk a géntechnológia, a mezőgazdaságban a méreganyagok használata és a gyerekmunka ellen. A vállalkozásunk száz százalékban megújuló energiát használ - igaz ez a legau-i központra, ahol a termékeink több, mint felét gyártjuk; illetve a Bad Grönenbach-ban található logisztikai központra is, ahonnan termékeink elindulnak